=

FAQ – Trouwen bij Dengh

Quis nostrud exercitation ullamco

Het organiseren van een bruiloft doe je niet dagelijks! Het is daarom logisch dat je bepaalde vragen hebt bij het plannen van jullie bruiloft bij Dengh. Op deze pagina staat een overzicht van de meestgestelde vragen en de bijhorende antwoorden!

Locatie en praktische informatie

Dengh is een officiële trouwlocatie. Je kunt dus officieel voor de gemeente bij ons trouwen.

Ja, er is een tekentafel beschikbaar. Brisked Styled Weddings zet deze voor jullie klaar.

Ja, er is een katheder beschikbaar. Brisked Styled Weddings zet deze voor jullie klaar.

Als het zo ver is, zijn jullie het enige bruidspaar op onze locatie.

Dat is afhankelijk van een aantal zaken, zoals het programma, inhoud, wensen en bijzonderheden.

Aan de hand van jullie wensen geven wij aan in hoeverre dit mogelijk is met het aantal personen wat jullie willen uitnodigen. Of als het niet kan, is het soms met een kleine aanpassing alsnog mogelijk. We denken graag met jullie mee!

Het kan zijn dat er groepen in het restaurant dineren. Jullie zitten in een afgesloten deel van het restaurant, dus merken hier niets van.

Alle ruimtes zijn in principe voor jullie gereserveerd van 10:00 tot 01:00. Als we weten dat jullie en de gasten echt niet voor een bepaalde tijd aanwezig zijn, kan het zijn dat we een ruimte in de ochtend bijvoorbeeld nog 2 uur verhuren. Dit doen wij nooit zonder met jullie te overleggen.

Het restaurant blijft wel open, tenzij jullie een exclusieve bruiloft hebben. Dit is alleen als jullie gastenaantal zo hoog is dat het voor ons team niet mogelijk is om naast de bruiloft het restaurant te draaien.

Dengh zit midden in een woonwijk, officieel mogen wij daarom op het eiland helemaal geen muziek versterken. De gemeente heeft echter aangegeven een uitzondering te willen maken voor tijdens ceremonies.

Tijdens de ceremonie op het eiland mag je muziek van je telefoon afspelen op een klein speakertje van bijvoorbeeld JBL of Sonos. Deze muziek mag niet harder dan 60 dB. We testen in de ochtend van de bruiloft even met jullie ceremoniemeester of het werkt en hoe hard dit is.

Live muziek mag niet worden versterkt op het eiland of terras.

Live muziek mag op ons buitenterrein echt alleen akoestisch. Dat betekent dat het dus niet versterkt mag worden (bijvoorbeeld geen elektrische piano of zang door een microfoon). Dat is tijdens de ceremonie ook echt niet nodig! Iedereen is stil, en de akoestiek van het eiland is heel fijn.

Binnen mag het wel versterkt worden, dus als je ze heel graag wil boeken en ze kunnen alleen versterkt spelen, zou je kunnen overwegen om de ceremonie binnen te doen.

In principe wel. De DJ’s die wij aanraden zijn van goede kwaliteit en hebben veel ervaring met bruiloften. Mochten jullie toch een andere DJ willen, dan kunnen we dit overleggen.

Soms neemt niet iedereen een frietje of zijn er al mensen vertrokken. Jullie hoeven bij nacalculatie alleen te betalen wat er daadwerkelijk wordt afgenomen.

Dengh heeft 90 gratis parkeerplaatsen voor de deur, inclusief twee parkeerplaatsen voor minder validen. Het is mogelijk even onze binnenplaats op te rijden om direct voor de deur uit te kunnen stappen. Let erop dat je al je waardevolle spullen uit je auto haalt. 

Indien al onze parkeerplekken bezet zijn kan er gebruik worden gemaakt van het nabijgelegen parkeerterrein van Sportvereniging Desto.

Buiten mag alleen akoestische muziek worden afgespeeld. Onze ervaring is dat akoestische muziek niet luid genoeg is om het geklets van de gasten te overstemmen tijdens een borrel of diner, dus dit is eigenlijk iets wat wij afraden. Wel zou je ervoor kunnen kiezen dat je tijdens je ceremonie akoestische muziek afspeelt (zie antwoord op vraag: Mogen we muziek afspelen tijdens de ceremonie op het eiland?).

Ja, er is een beamer in het Koetshuis. Deze zit vast, en kan niet naar een andere locatie worden verplaatst. Jullie mogen deze gebruiken. Ook kan je gebruik maken van het scherm in het Voorhuis. Je kunt je eigen laptop er op aansluiten. Wij hebben kabeltjes, maar het is slim om voor de zekerheid een extra kabeltje mee te nemen. De aansluiting van de beamer en het scherm in het Voorhuis is HDMI. De ceremoniemeester kan in de ochtend de laptop met beamer en scherm even testen.

Een drone mag worden gebruikt, de gebruiker is aan een aantal voorwaarden en beperkingen gebonden (zie privacy wetgeving en drone wetgeving). Deze zijn voor de verantwoordelijkheid van de gebruiker van de drone.

Dengh heeft een heerlijk terras waar jullie, als het weer het toelaat, met de bruiloft groep ook op een mooi plekje kunnen dineren!

Vooropgesteld: Wij vinden het heel erg belangrijk dat de dag zelf en de ervaring vanaf eerste contact tot de grote dag, voor jullie helemaal fantastisch is. Hebben jullie het gevoel dat er iets niet helemaal gaat zoals jullie willen, geef dit direct aan. Als wij kunnen, dan zullen we het gelijk oppakken! Achteraf hebben we die kans niet meer.

Wij verwachten dat jullie de locatie achterlaten zoals jullie het hebben aangetroffen.

Voor bijvoorbeeld een planningtool van jullie bruiloft raden wij de planningtool van theperfectwedding aan:  
De trouwplanning van je bruiloft – Zo begin je! | ThePerfectWedding.nl

– Er mag geen confetti worden gebruikt op het gehele terrein. (Bloem)blaadjes zijn een goed alternatief. 

– Open vuur is helaas verboden op het gehele terrein i.v.m. het rieten dak. 

– We hebben binnen een geluidslimiet van 91dB en buiten 60 dB. 

– Helaas mogen wij geen live muziek versterken op ons buitenterrein. 

– Lasershows en koud vuurwerk (bijv. Sparkulars) zijn niet toegestaan 

– In het restaurant kan geen rookmachine i.v.m. de rookmelders. 

– Andere special effects graag in overleg.

Voor het afscheid zou je iets kunnen doen met bedankjes. Denk bijvoorbeeld aan een bedankje wat echt bij jullie past als stel. 

We hebben bij Dengh veel leuke dingen gezien, zoals chocolade, nootjes, plantjes, zonnebrillen, slippers. Bij We Love Cakes kun je koekjes met een eigen tekst bestellen (zie leverancierslijst).

Wij streven er naar de agenda altijd in november/december voor het volgende jaar te openen. Dat betekent dat de agenda van 2025 in december 2023 wordt geopend.

Het weer tijdens je bruiloft

Tijdens de detailbespreking maken we in overleg met jullie een mooi weer programma en een slecht weer programma. 

Zodra de styling in de ochtend start met de opbouw maakt de accountmanager in samenspraak met de styling de beste combinatie van deze 2 scenario’s. 

Als wij daar onzeker over zijn, dan checken we het nog even met de ceremoniemeester.

Wij hebben geen paraplu’s. Je zou dit eventueel zelf kunnen regelen, maar we raden het niet aan. Als het regent worden de stoelen en decoratie ook nat. Dit is natuurlijk niet fijn. Bovendien moet je BABS het ook maar willen.

Als het heel erg warm is, zal Brisked jullie ceremonie opstelling in de schaduw van de boompjes plaatsen, en een tent is dan ook een goed idee. Dit is wel een prijzige optie, maar wel hartstikke leuk! Je kunt een tent bestellen bij Infinity Events

Tom Haring
tom@infinityem.nl
06-1773 4925

In de pergola’s op het terras hebben we standaard schaduwdoeken hangen.

Als het weer twijfelachtig, te nat of te koud is, of als het te hard waait, kan het zijn dat de styling of de BABS aangeeft dat de ceremonie niet buiten kan plaatsvinden.

Afkortingen

Een BABS is een Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Dit is de persoon die jullie huwelijksceremonie voltrekt!

HA staat voor huwelijksasisstent. De huwelijksassistent assisteert de BABS en indien gewenst, ook jullie bij de ceremonie.

In jullie draaiboek staan verschillende afkortingen.

CM: Ceremonie of Ceremoniemeester

PM: Partymanager 

VH: Voorhuis 

KH: Koetshuis 

BZ: Boerderijzaal 

P1: Terras onder de 1e Pergola

AB: Terras achter de Boerderij 

TTB: Toost, Taart en Borrel 

De partymanager is een leidinggevende uit de bediening. Deze persoon is aanwezig vanaf het moment dat er vanuit Dengh wordt opgebouwd voor jullie bruiloft. Meestal is dit rond 11 of 12 uur.

Zodra zij het team hebben opgestart, nemen ze samen met de ceremoniemeester het draaiboek nog even kort door en kunnen zaken als allergieën, speeches/stukjes, de plek van de cadeautafel en het gastenboek en overige bijzonderheden worden besproken.

De partymanager is verantwoordelijk voor de daadwerkelijke uitvoer van de bruiloft, opbouwen, serveren van eten en drinken en na afloop weer opruimen.

De partymanager ontvangt meestal de taartenleverancier en de DJ.

Het kan zijn dat er na het diner een nieuwe partymanager is, omdat de shift anders wel erg lang wordt. We laten dit dan aan de ceremoniemeesters weten.

Ontvangst

Ja, Dengh heeft een krijtbord waarop we “Welkom op de bruiloft van… & ….” kunnen schrijven. Wij zijn echter geen kaligrafeerders, dus als je een echt mooi bord wil kun je dit huren bij Brisked.

De gasten van de ceremonie kun je het beste een half uur voor aanvang van de ceremonie uitnodigen. In de regel komen de eerste gasten een half uur voor de tijd die op de uitnodiging staat. Dit is helemaal niet erg en hier houden wij rekening mee.

Dengh ontvangt de gasten met een drankje op het terras of binnen. Als iedereen aanwezig is, vinden wij het leuk om met alle gasten op het plein te verzamelen om het bruidspaar te ontvangen.  Het bruidspaar kan bijvoorbeeld aankomen met een trouwauto. Wij kunnen de ceremoniemeester hierbij ondersteunen als deze dat fijn vindt.

Na de ontvangst wordt het bruidspaar meegenomen naar binnen. Ondertussen begeven de gasten zich naar de ceremonielocatie.

De ceremoniemeester kan op dit moment helpen door en kindjes of de ouders van het bruidspaar op te halen om met het bruidspaar mee te lopen naar het eiland.

Als alle gasten zitten, de BABS er klaar voor is en de muziek loopt, dan helpen wij of de huwelijksassistent het bruidspaar met het oplopen naar de ceremonie. Vergeet je boeket niet! 😉

Dengh ontvangt de gasten met een drankje op het terras of binnen. Als iedereen aanwezig is, vinden wij het leuk om met alle gasten op het plein te verzamelen om het bruidspaar te ontvangen.  Het bruidspaar kan bijvoorbeeld aankomen met een trouwauto. De accountmanager kan de ceremoniemeester hierbij ondersteunen als deze dat fijn vindt.

Na de ontvangst wordt het bruidspaar meegenomen naar binnen. Ondertussen begeven de gasten zich naar de ceremonielocatie.

De ceremoniemeester kan op dit moment helpen door en kindjes of ouders op te halen om met het bruidspaar mee te lopen naar het eiland.

Als alle gasten zitten, de BABS er klaar voor is en de muziek loopt, dan helpt de accountmanager of de huwelijksassistent het bruidspaar met het oplopen naar de ceremonie. Vergeet je boeket niet! 😉

Sommige bruidsparen hebben liever hun first look thuis maar je kan er zeker voor kiezen om bij Dengh aan te kleden en hier de first look te doen! Wij rekenen hiervoor geen extra kosten, alleen voor de eventuele hapjes en drankjes die jullie gedurende die periode bij ons afnemen. Steeds meer bruidsparen kiezen hiervoor, vaak ook in combinatie met een lunch met de directe familie.

De trouwauto mag het terrein op (op de klinkers) en mag daar jullie hele trouwdag blijven staan.

Ceremonie

De ceremoniemeester(s) verwachten wij bij de detailbespreking, zodat deze persoon ook goed op de hoogte is van de do’s en don’ts, welke locaties gebruikt worden tijden jullie bruiloft en de opstellingen die wij klaarzetten, en zodat hij of zij de ruimte heeft om vragen te stellen.

Op de dag zelf is het fijn als de ceremoniemeester een uurtje eerder dan de gasten aanwezig is, zodat er ruimte is om kennis te maken en af te stemmen met de partymanager, eventueel ceremoniemuziek te testen en bijvoorbeeld een gastenboek klaar te zetten.

Bij aankomst hebben gasten vaak vragen die de ceremoniemeester het best kan beantwoorden, dus dan is het fijn als hij of zij aanwezig is.

Bij de ceremonie is het fijn als de ceremoniemeester de gasten helpt met het vinden van een plekje en meestal is deze verantwoordelijk voor het afspelen van de muziek tijdens de ceremonie. Mocht het bruidspaar weggegeven willen worden of bijvoorbeeld met kindjes willen oplopen bij de ceremonie, dan is het fijn als de ceremoniemeester zorgt dat deze personen zich bij het bruidspaar in de wachtruimte voegen voor de ceremonie.

Verder is ceremoniemeester aanspreekpunt van onze partymanager, mochten er vragen zijn vanuit ons, of bijvoorbeeld om de gasten aan te sporen aan tafel te gaan.

Als er speeches zijn, is het fijn als de ceremoniemeester dit weet en goed afstemt met de partymanager.

Als jullie bedankjes hebben, dan is het fijn als de ceremoniemeester zorgt dat deze rond 22:00 uur worden klaargezet bij de uitgang van de feestlocatie.

De ceremoniemeester is na afloop verantwoordelijk voor het meenemen van cadeau’s en enveloppen en het opruimen van zelf meegebrachte spullen.

Dit mag zeker! Indien gewenst bespreken wij graag met jullie de mogelijkheden en de voor- en nadelen van een ceremoniemeester uit jullie eigen vriendenkring.

Wij werken voor de bruiloften exclusief met ons eigen Stylingteam van Brisked. Zij hebben altijd een team beschikbaar voor Dengh en hebben heel veel verschillende stylen in huis! Neem vooral een kijkje op hun website: Brisked Styled Weddings.

In overleg met Brisked kan de ceremoniemeester eventueel het stylingteam ondersteunen bij het versieren. Neem hiervoor contact op met Brisked.

Je moet zelf bij gemeente Utrecht je huwelijk regelen. Bel daarvoor met het nummer 14030, dit kan al vanaf 12 maanden van tevoren. Doe dit uiterlijk 14 dagen van te voren. 

Jullie kunnen toosten met Prosecco, maar wij hebben ook Cava, Champagne of Zuid-Afrikaanse Vonkelwijn! Wat is het verschil? Kom het zelf een keer proeven in het restaurant! Je kunt niet alle bubbels bij ons per glas bestellen, dus geef het even aan als jullie een proefdiner plannen, dan kunnen we overleggen wat wij voor jullie kunnen klaarzetten.

Als je officieel wil trouwen bij Dengh, dan doe je dit voor de gemeente Utrecht. De kosten hiervoor betaal je aan hen bij het melden van je voorgenomen huwelijk. Hierbij inbegrepen zit een BABS en een Huwelijksassistent. Kijk voor een totaal overzicht van de kosten die gemeente Utrecht rekent op de website van gemeente Utrecht. 

Dengh zorgt samen met de leveranciers, voor de ruimte, faciliteiten, eten & drinken en de service. Hiervoor sturen wij de offerte en de factuur en hierin is het trouwen voor de wet dus niet opgenomen.

Sprekers mogen worden versterkt. Wij hebben een handheld microfoon die vast zit aan een klein speakertje. Deze mag de BABS gebruiken om door te spreken, maar meestal willen ze dat niet en het is eigenlijk ook echt niet nodig op het eiland met 50 ceremoniegasten, want de akoestiek is daar heel goed. 

Als jullie heel graag zonder beperkingen muziek willen versterken tijdens de ceremonie, dan zou je er voor kunnen kiezen de ceremonie in het Koetshuis plaats te laten vinden.

Wij hebben een speakertje met daar aan vast een handheld microfoon. De meeste BABSen spreken liever niet door een microfoon.

De microfoon van Dengh is niet van bijzonder goede kwaliteit, je kunt eventueel vragen of de DJ jullie hierin wil voorzien. Ook kun je hiervoor Infinity Events inschakelen.

Wij hebben een speaker met daar aan vast een handheld microfoon. Als jullie de geloften door een microfoon willen zeggen, dan kun je hiervoor onze microfoon gebruiken.

De microfoon van Dengh is niet van bijzonder goede kwaliteit, je kunt eventueel vragen of de DJ jullie hierin wil voorzien. Ook kun je hiervoor Infinity Events inschakelen.

Speeches

Het bruidspaar heeft op de dag zelf beschikking tot de Boerderijzaal. Dit is normaal gesproken een ruimte die we verhuren voor vergaderingen of voor privé diners. Hier kunnen jullie je tassen en eventueel extra kleding kwijt. Deze ruimte kan niet op slot maar als je het gordijn dicht doet dan komen wij niet zomaar binnen.
Wij krijgen van bruidsparen mee dat het echt heel fijn is om je even met zijn tweetjes terug te trekken op zo’n dag. Je bent een jaar bezig geweest met plannen en organiseren en het is erg fijn om je samen even bij stil te staan dat het vandaag ineens zo ver is!

Tijdens het diner is het super leuk om een paar speeches te plannen. 

Denk er ook eens aan om de speeches tijdens de borrel te plannen! Tijdens dit onderdeel is er meer ruimte en aandacht voor speeches en stukjes en dan heb je weer meer tijd voor het diner.

Plan niet te veel speeches! Anders heb je ook kans dat het zelfde verhaal een aantal keer wordt verteld.

Jazeker! De ceremoniemeester neemt bij aankomst op de dag zelf het draaiboek nog één keer door met de partymanager (PM). Op dat moment hoort de PM graag welke speeches er zijn zodat dit kan worden gecommuniceerd met de keuken en zij er rekening mee kunnen houden in de planning en kan zorgen dat alle gerechten mooi warm bij jullie op tafel komen.

Taart en toost

Veel taarten zijn niet van voldoende kwaliteit. Wij werken daarom liever met vaste leveranciers. Als onze vaste leveranciers niet beschikbaar zijn, dan hebben wij nog een shortlist van leveranciers waar wij ook mee kunnen werken!

Wij verzorgen de Sweets die zijn bereid door het team van Sweet Vibes op een taartenbuffet op mooie schalen of verspreid over de tafels. We bestellen twee items per persoon. Sweet Vibes levert een variatie aan hapjes, bijvoorbeeld macarons, cakepops, petitfours of minimuffins.

Dengh verzorgt hierin geen extra decoratie. Indien gewenst kun je aanvullend hiervoor één en ander bij Brisked bestellen.

Jullie mogen uiteraard het eerste stuk aansnijden! Dit is ook een leuk foto moment. Wij gaan er van uit dat jullie zelf het eerste stukje aansnijden en nemen het vervolgens van jullie over. Wij zorgen voor schoteltjes, vorkjes, servetjes en het verspreiden van de taart. Als er taart over is dan vragen we aan de gasten of ze nog een stukje willen en zo niet, dan ruimen we het weer op. Het overgebleven stuk taart kunnen jullie de volgende ochtend ophalen.

Diner

Uitgeserveerd classic:
Bruidspaar maakt (eventueel na proefdiner) keuze voor een voorgerecht en een hoofdgerecht voor alle gasten.
Wij hebben de allergieën 5 dagen van tevoren (op naam) nodig om passend alternatief te kunnen bieden voor deze personen.

Uitgeserveerd keuzemenu:
Gasten hebben de keuze uit drie voorgerechten (vis, vlees of vega) & drie hoofdgerechten (vis, vlees of vega).
Deze keuzes (incl. eventuele allergieën, op naam) hebben wij 5 dagen voor aanvang van het evenement nodig om de voorbereidingen te kunnen treffen.

Walking dinner:
Bruidspaar kiest vijf kleinere gerechtjes met of zonder een dessertje dat aan alle gasten wordt geserveerd. Samen is het qua hoeveelheid gelijkwaardig aan een normaal 3-gangen menu. De gerechtjes kunnen staand worden gegeten maar je mag uiteraard ook zitten. Dit is een soort luxere culinaire borrelsetting.  

– BBQ Buffet:

Bij een BBQ Buffet bij Dengh bereidt één van onze koks de heerlijkste gerechten op de BBQ, Aansluitend wordt dit in buffetvorm wordt geserveerd zodat jij en je gasten kunnen genieten van onze vers bereide gerechten!

– Boerderij Buffet:

Ons gevarieerde Boerderij Buffet bestaat uit warme en koude gerechten met voor ieder wat wils! Voordat het buffet geopend wordt serveren wij een glaasje soep uit. Het buffet wordt afgesloten met een heerlijk dessert.

De shared dining optie die wij aanbieden serveren we de voor-, en nagerechten van het 3-gangen keuze diner op borden in het midden van de tafel. Zo kan iedereen van alle keuzes proeven. Het hoofdgerecht is wel een individuele keuze per persoon. 

Tegenwoordig zijn er bij elk evenement meerdere gasten met allergieën. Dengh houdt zoveel mogelijk rekening met deze allergieën zodat ook de allergische personen met een goed gevoel bij ons kunnen eten en drinken. Mocht er veel allergieën zijn onder jullie gezelschap, dan is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van shared dining. Omdat jullie eten wordt uitgeserveerd op shared plankjes, is de kans op kruisbesmetting groot.


Een leuk alternatief is een buffet of een walking diner. Bij een buffet kan iedereen zelf kiezen wat hij of zij op zijn bordje neemt en dit is ook een hele gezellige en dynamische dinervorm.

Elk seizoen introduceert de keuken een nieuw keuzenmenu. Zodra het menu voor jullie bruiloft bekend is, brengen wij jullie hiervan op de hoogte.

Elk seizoen introduceert de keuken van Dengh een nieuw menu. Zodra de accountmanagers het menu van het seizoen waar jullie bruiloft in valt, hebben ontvangen van de keuken, sturen we het ook aan jullie en nodigen we jullie uit een afspraak te maken voor een proefdiner.

Zodra het menu van jullie bruiloft bekend is, nodigen wij jullie uit een afspraak te maken voor het proefdiner.

Het bruidspaar betaalt voor 2 personen de prijs die jullie voor 1 persoon betalen voor het menu op de bruiloft. Jullie krijgen daarvoor samen alle voorgerechten, alle hoofdgerechten en het dessert. 

De drankjes die jullie bestellen zijn voor jullie eigen rekening. Als jullie drankjes willen proeven dan kan dat uiteraard! 

Jullie mogen mensen meenemen. Voor extra personen betalen jullie de volle prijs per persoon die jullie ook betalen per persoon op de bruiloft. 

Voor een buffet kun je helaas niet proeven. Je mag dan wel een reservering maken voor een proefdiner, dan krijg je het drie-gangen keuzemenu.

Op dinsdag dragen de accountmanagers alle evenementen van de komende twee weken over aan de keuken en de bediening. In de dagen ervoor verwerken de accountmanagers alle informatie die hiervoor nodig is. Vanaf dinsdag start de keuken en de bediening met de voorbereidingen voor jullie bruiloft en dus ook jullie diner.

De keuken van Dengh werkt met verse producten, koopt hier gericht op in om verspilling tegen te gaan. De keuken van Dengh is niet zo groot, dus ze moeten extreem efficiënt werken om grote groepen tegelijk te kunnen laten dineren.

Als jullie 5 werkdagen van tevoren jullie keuzes en bijzonderheden doorgeven kunnen wij er alles aan doen om jullie bruiloft tot in detail voor te bereiden en tot in de puntjes te verzorgen.

Dengh heeft een heerlijk terras waar jullie als het weer het toelaat, met de bruiloft groep ook op een mooi plekje kunnen dineren!

Als het weer te nat of te koud is, of als het te hard waait, kan het zijn dat de partymanager en chefkok het risico te groot vinden om het eten buiten te serveren. Zij kunnen dan beslissen om toch (een gedeelte van) het programma binnen te laten plaatsvinden.

Ook het eiland kan een prachtige locatie zijn voor jullie diner. Als jullie op het eiland willen dineren, dan huren we een mobiele bar voor jullie in. De mobiele bar kan tot 2 weken van tevoren kosteloos worden geannuleerd, dus die huur je ongeacht of je weet wat voor weer het wordt op de bruiloft.

Voor een diner op het eiland hebben wij geen meubilair in huis. Dit kun je huren bij Brisked. We hebben hiervoor een speciaal dinerpakket. Dit dinerpakket kun je uiteraard ook huren als je niet op het eiland dineert.

In principe zijn wij heel flexibel en we vinden het erg belangrijk dat jullie een gevoel van tijdloosheid ervaren op onze locatie.

Er is echter één tijdstip waar wij sterk rekening mee houden, de start van jullie diner. De keuken doet er alles aan om de planning aan te houden, We zetten bijvoorbeeld de restaurant reserveringen dicht bij aanvang van jullie diner. Het is voor jullie zelf uiteraard ook fijn om geen uitloop te hebben voor bijvoorbeeld het ontvangst van jullie avondgasten!

Allergieën

Tegenwoordig zijn er bij elk evenement meerdere gasten met allergieën. Dengh houdt zoveel mogelijk rekening met deze allergieën zodat ook de personen met een allergie met een goed gevoel bij ons kunnen eten en drinken. 

Voor de bruiloft vragen we jullie een document in te vullen met de namen van de gasten, tafelschikking, eventuele menukeuzes en allergieën, zodat wij precies weten wat we aanpassen, voor wie dit is en waar deze persoon zal zitten.

LET OP: Dengh is een restaurant en in de keuken wordt gewerkt met diverse producten. Bij een allergie voor een specifiek product, kunnen wij kruisbesmetting en sporen in producten niet uitsluiten.

Dengh is dan ook niet aansprakelijk voor eventuele allergische reacties.

Aankleding

Wij werken voor de bruiloften exclusief met ons eigen Stylingteam van Brisked. Zij hebben altijd een team beschikbaar voor Dengh. Neem een kijkje op hun website: Brisked Styled Weddings.

In overleg met Brisked kunnen jullie eventueel eigen aangeschafte decoratie door de stylisten laten aanbrengen. Deze decoratie moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen (bijv. brandveilig). Neem hiervoor contact op met Brisked.

Er mag geen confetti worden gebruikt op het gehele terrein. (Bloem)blaadjes zijn een goed alternatief voor buiten.

Bloemblaadjes kunnen binnen NIET worden gestrooid.

Open vuur is helaas verboden op ons terrein i.v.m. het rieten dak.

Ook hier geldt: Open vuur is helaas verboden op ons terrein i.v.m. het rieten dak.

Ook hier geldt: Open vuur is helaas verboden op ons terrein i.v.m. het rieten dak.

Wij plaatsen een tafel voor gastenboek en cadeau’s! Als je deze leuk aangekleed wil hebben – kun je dit door Brisked of jullie ceremoniemeester laten doen. 

Planning en detailbespreking

Wij zorgen dat het document dat intern gebruikt wordt als draaiboek klaar is en zullen deze samen met jullie en jullie ceremoniemeester(s) doornemen. We plannen hiervoor een uur in.  LET OP! Deze tijd hebben we echt nodig! 

Om het geheel efficiënt te laten verlopen, zou het fijn zijn als jullie goed voorbereid zijn en jullie draaiboek al met de ceremoniemeester hebben doorgenomen. Als jullie vragen hebben, noteer die dan vast, dan kunnen we die aan het einde van het gesprek doorlopen. 

Als jullie met elkaar overige zaken willen bespreken, dan kan dat vóór of na de detailbespreking en dat mag uiteraard bij Dengh. Wij reserveren graag een plekje voor jullie in het restaurant!

De beste tijd voor de detailbespreking is ongeveer 3 weken voor de bruiloft.

De kans dat zaken op dat moment nog niet bekend zijn, is groot, en dat is eigenlijk een beetje onhandig bij een bespreking waarin je vooral zaken wil gaan vastleggen. Wij plannen de detailbespreking het liefst ongeveer 3 weken vooraf, dat blijkt het beste te werken qua tijd en input.

Zijn er keuzes waar je nog niet uit bent qua hapjes/drankjes of binnen/buiten eten? 

Tot aan de detailbespreking mogen jullie nog wijzigingen doorgeven. Neem ons wel hier in mee! Niet alle wijzigingen zijn namelijk mogelijk, of ze brengen een wijziging in de invulling van het programma en mogelijk kosten met zich mee.

Na de detailbespreking kunnen er – afgezien van de definitieve aantallen & menukeuzes – geen wijzigingen meer worden doorgegeven. 

Als laatste ontvangen wij van jullie (per mail) op maandag een week voor de bruiloft: 

  • definitieve aantallen;
  • gastenlijst;
  • ceremonieopstelling & tafelschikking diner;
  • de menukeuzes met eventuele allergieën.

Wij geloven dat een trouwdag vooral heel relaxed en tijdloos moet zijn. Om deze reden is onderstaand programma wat ons betreft een echte aanrader:10:00 – Start haar, make up en aankleden

12:00 – First look

12:30 – Lunch

13:00 – Foto’s maken

14:00 – Ontvangst gasten

14:30 – Ceremonie

15:15 – Toost en taart

16:00 – Borrel

17:00 – Diner

20:30 – Feest

01:00 – Einde

Wij geloven dat een trouwdag relaxed en tijdloos moet zijn. Tijdens een diner wil je niet haasten maar ruim de tijd hebben met elkaar. 

Als je om 17:00 aan tafel gaat, duurt het soms wel een half uur voordat iedereen zit, dan moeten de drankjes nog worden opgenomen en geserveerd, en dan is er vaak vóór het voorgerecht een speech gepland. Meestal komt dan rond 17:45 het voorgerecht pas op tafel. 

Aangezien de eerste feestgasten meestal een half uur voor aanvang arriveren, wil je eigenlijk om 20:00 uur al klaar zijn met het diner, en hoogstens nog een lekker kopje koffie drinken. 

Op deze manier heeft het bruidspaar ook nog even de tijd om zich op te frissen voor het feest.

Vanuit Dengh wordt jullie weddingmanagement verzorgd. Dat betekent dat we er altijd voor jullie zijn, en jullie gedurende het traject advies en begeleiding kunnen geven. Wij nemen vanaf de detailbespreking de communicatie & planning met jullie leveranciers over. Dit is inbegrepen in de locatiekosten. Een weddingplanner is voor het gedeelte bij Dengh dus overbodig en zal voor jullie en ons vooral extra werk en kosten opleveren.

Mochten jullie een weddingplanner zoeken om jullie bij andere zaken te helpen, dan zijn onze de professionele ceremoniemeesters waar we regelmatig mee samen werken hiervoor de aangewezen persoon.

Offerte en kosten

Dit is heel moeilijk te zeggen, omdat dit heel erg afhankelijk is van jullie programma, aantallen, wensen en bijzonderheden. Wij maken alle offertes op maat en de prijs blijkt uit het kostenoverzicht van jullie offerte.
Je kunt hier alvast een prijsindicatie vinden van een bruiloft met 30 daggasten en 100 feestgasten (inclusief de daggasten). Dan heb je alvast een beetje een beeld!

Tot aan de detailbespreking mogen jullie nog wijzigingen doorgeven. Houd ons hier wel van op de hoogte! Niet alle wijzigingen zijn mogelijk, of ze brengen een wijziging in de invulling van het programma en brengen mogelijk kosten met zich mee.

Omzetgarantie is de minimale besteding voor een evenement op een bepaalde dag of datum.

In het hoogseizoen van 2024 geldt een omzetgarantie van €6.000 voor events op vrijdag en zaterdag. Evenementen die plaatsvinden op donderdag hebben een omzetgarantie van €4.000. Deze bedragen kun je ook terugvinden op de offerte.

Op andere dagen in de week hanteren wij geen omzetgarantie voor events. 

Als jullie de locatie exclusief reserveren, omdat het gastenaantal zo hoog is dat het voor onze operatie niet mogelijk is om naast de bruiloft het restaurant te draaien, dan hanteren wij een omzetgarantie voor exclusiviteit. Deze verschilt per dag en ligt meestal tussen de €7.000 en €14.000 en kun je vinden op de offerte.

Wij sturen jullie ongeveer een week na bevestiging een aanbetalingsnota voor 10%. Dit zijn ook gelijk je annuleringskosten. Vanaf 6 maanden voor de bruiloft gaan de annuleringskosten met een staffel omhoog. De exacte annuleringsvoorwaarden kun je vinden in de offerte.

Vijf weken voor de bruiloft ontvangen jullie een 2e aanbetalingsnota voor een aanvullende 65%. Totaal heb je dan dus 75% betaald. Deze moet 2 weken voor de bruiloft voldaan zijn en dit zijn dan ook gelijk je eventuele annuleringskosten vanaf dat moment. De exacte annuleringsvoorwaarden kun je vinden in de offerte.

Na de bruiloft volgt de eindfactuur met daarop de definitieve berekening.

In principe verhogen wij alleen prijzen voor een nieuw boekjaar, voordat we dat boekjaar openen. Dit doen wij voordat we de agenda voor een boekjaar openen en de prijzen op de offerte gaan dus in principe niet omhoog, tenzij er hele gekke dingen gebeuren zoals een BTW verhoging of als de inflatie ineens veel harder gaat dan verwacht.

Wij behouden het recht om de prijzen in zo’n geval te verhogen. Heb je hier vragen over? We bespreken het graag iets uitgebreider met jullie tijdens een afspraak op locatie.

Zo lang je de datum niet bevestigt en je de optie dus aanhoudt, zit je nergens aan vast. Vanaf het moment dat je bij ons bevestigt, gaan de annulerings- en verplaatsingsvoorwaarden in gang. De annuleringsvoorwaarden kun je vinden in de offerte.

Klik hier om naar het traject van Dengh te gaan.

Wij sturen altijd eerst de offerte op basis van jullie wensen, en maken daarna pas een afspraak voor een intake en een rondleiding. De ruimtes zijn vaak bezet en onze agenda zit behoorlijk vol, dus deze volgorde werkt het beste. En dan weten jullie ook zeker dat jullie tijd nuttig gebruikt wordt!

Zodra jullie een eerste optie hebben op een datum, maken wij binnen twee weken een offerte voor jullie. Zijn jullie na ontvangst van deze offerte nog steeds enthousiast? We maken graag een afspraak voor een rondleiding en het bespreken van jullie wensen.

Contact

Je kunt altijd contact opnemen als jullie behoefte hebben aan een extra afspraak op locatie of een belafspraak!

Wil je langskomen om nog wat vragen te stellen, spullen te brengen of op te halen, of de locatie nog eens te zien? Dat kan! Wij zijn jullie graag van dienst!! Wel is het echt noodzakelijk om een afspraak te maken. We zijn een populaire evenementenlocatie maar ook een restaurant (met piekdrukte tijdens lunch en diner). Daarom zijn wij zonder afspraak vaak te druk om jullie te woord te staan en zijn de zalen meestal volgeboekt.

Wij plannen een intake en een detailbespreking met jullie in op locatie.

Een 1e optie betekent dat je de eerste optant bent en dat wij de datum voor jullie vasthouden. Jullie zitten zelf nog nergens aan vast, want de optie is vrijblijvend. 

Jullie geven zelf aan of je de optie wil bevestigen of annuleren.

Je mag bij Dengh op maximaal 1 datum een eerste optie hebben.

Wanneer een datum nog niet geboekt is, kan het wel zijn dat er al een optie op staat van een bruidspaar of een andere opdrachtgever. Je kunt dan een 2e optie plaatsen, dan informeren wij jullie als de eerste optant de datum heeft bevestigd of als de datum weer vrijkomt. Je mag zoveel 2e opties plaatsen als je wil. Als een 2e optie in een 1e optie verandert, kan het zijn dat je daardoor ineens 2 eerste opties hebt. Dan willen wij graag binnen een week weten welke datum jullie willen aanhouden en welke wij weer mogen vrijgeven.

Je mag een optie bij Dengh zo lang aanhouden als jullie nodig hebben. Mocht er een tweede aanvraag komen voor de datum waarvoor jullie een eerste optie hebben, dan zullen we altijd even contact met jullie opnemen om te vragen wat of hoe lang jullie nog nodig hebben

In principe vervalt een optie nooit vanuit ons, zonder jullie instemming.  

Wij plaatsen alleen opties wanneer wij jullie volledige gegevens hebben, zodat we altijd contact met jullie op kunnen nemen. Mochten wij een aantal weken niks van jullie horen en geen contact meer kunnen krijgen via mail of telefoon, dan kan het zijn dat we de datum weer vrijgeven. Hierover zullen we jullie altijd van tevoren per mail informeren.

Jullie kunnen natuurlijk een reservering maken voor een lunch/borrel/diner op het terras of binnen in het restaurant en sfeer proeven. We hebben een paar fotoboeken waar jullie dan in kunnen bladeren.

De ruimtes van de bruiloft zijn in principe echt alleen op afspraak te bezichtigen omdat er bijna altijd events aan de gang zijn. mocht een floormanager in de gelegenheid zijn, dan zullen ze zeker even aanbieden een rondje met jullie te lopen.

We horen het graag als we een reservering voor jullie kunnen maken!

Stuur een mailtje naar trouwen@dengh.nl

Heb je nog een vraag?

Schroom niet om deze te stellen aan Akkemee. Akkemee is te bereiken via trouwen@dengh.nl of telefonisch via 030 303 92 54.