=

Over ons

HET OUDE DEN ENGH OMGETOVERD TOT DE ULTIEME UITSPANNING VOOR VRIENDEN, FAMILIE, COLLEGA’S EN GELIEFDEN!

Onze historie

Van Kasteel Den Engh naar restaurant Dengh.

Waar nu Dengh staat, hadden een millennium of twee geleden de Romeinen hun tenten al opgeslagen. Flink wat later in de dertiende eeuw, was hier een bijzonder kasteel opgetrokken: Kasteel Den Engh. Vergeleken met hoe de gemiddelde Utrechter het toen moest rooien, was het hier voor kasteelbewoners goed toeven. Veilig door de omgrachte woontoren en de voorburcht, en goed zelfvoorzienend door de bijbehorende boerderijen. 

Vanaf 1536 mocht Den Engh zich ridderhofstad noemen. Geroemd om z’n mooie lanen en watergangen, en een prachtig park (een vroege voorloper van Máximapark). Totdat in de 18e eeuw het verval toesloeg. Met als historisch dieptepunt de sloop van het kasteel; in 1868. De bakstenen (zo’n 50.000!) werden verkocht en dat was dat! Alleen een boerderij uit de 17e en een koetshuis uit de 18e eeuw resten nog als de laatste stille getuigen van het kasteel.

Inmiddels zijn we eeuwen verder en is het oude ridderhofstaddomein Den Engh nieuw leven in geblazen met een bestemming van alle tijden: de ultieme uitspanning. Waar je uitrust, aansterkt en geniet van het moment. Onder een nieuwe naam die de geest van lang vervlogen tijden helemaal vertaalt naar nu: restaurant Dengh!

Restaurant Dengh is sinds juli 2021 onderdeel van Utrechtse Horeca Groep. Lees hier meer over  Utrechtse Horeca Groep.

Het restaurant team

Ons restaurant team bestaat uit enthousiaste, ervaren en jonge krachten. Het is een bond gezelschap die allemaal achter de filosofie van Dengh staan… gastvrijheid! Iedere nieuwe medewerker wordt uitgebreid en zorgvuldig ingewerkt. Dit alles om er voor te zorgen dat het de gast aan niets ontbreekt.

Wij zijn altijd op zoek naar versterking en nieuwe horecatalenten! Dus lijkt het jou leuk om onderdeel te worden van een gezellig en ambitieus team? Bekijk onze vacatures hier!

Het keukenteam

Bij Dengh staat ons keukenteam altijd voor je klaar! Onder leiding van onze Chef Jelle maken ze iedere dag weer de heerlijkste gerechten. Iedere half jaar stelt de Jelle samen met zijn team weer een nieuw smaakvol menu samen.

Voor feesten, privé diners en bruiloften denken ze graag mee om een speciaal op maat gemaakt menu samen te stellen.